Buitengewoon lams- en schapenvlees

Een verantwoorde consumptie

Buitengewoon lams- en schapenvlees


Op onze boerderij Sinneveld te Santpoort-Zuid worden al koeien gehouden sinds ca. 1600. Anno 2021 worden hier nog steeds koeien gehouden, nu van het uit midden Italië komende ras: Marchigiana. In 1989 kwamen de eerste Marchigiana's naar Nederland en tien jaar later in Santpoort op onze boerderij.

Er worden op onze boerderij ook Gotlandpelsschapen gehouden. Een bijzonder ras, exclusief in Nederland, welke een totaal andere smaak heeft dan het schapenvlees waar u wellicht bekend mee bent. Het (geroemde) vlees van het Gotlandpelsschaap, afkomstig uit Zweden, is namelijk mager (dus veel minder sterk van smaak), zeer fijn en heeft een lichte wildsmaak. Dat komt doordat dit schaap een ras is met primitieve kenmerken van het wilde schaap.

Ons veehouderijbedrijf is extensief. De dieren hebben veel ruimte om op de weilanden te grazen, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag en geeft dat een hoge mate van dierwelzijn. De schapen lopen gedurende het hele jaar op de weilanden in Santpoort en Bloemendaal. Hier doen ze zich tegoed aan inheemse grasrassen en kruiden, wat een bijzondere authentieke smaak geeft en tevens resulteert in gezond vlees. Het hele jaar rond eten onze schapen gras.

Boerderij Sinneveld staat geregistreerd als levensmiddelenbedrijf bij de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA). Op deze manier wordt voldaan aan de Europese hygiënewetgeving.

Pakketten


Wij verkopen lams- en schapenvlees per helft. De pakketten variëren daardoor maar zijn gemiddeld 6,8 kg bij lammeren en 9,3 kg bij schapen. Schapenvlees kost per kilo 13,50 incl. btw en lamsvlees 17 euro incl. btw.

Wat u zoal kunt verwachten in een pakket (van een half lam) is lamskarbonade, lamsburger, lamsbout, lamszadel, lamsrollade, lamsschouderlap en lamsgehakt.

Omdat shoarma niet uniek is, kiezen wij voor een exclusief pakket, vandaar de lamsburger.

Ons vlees is glutenvrij en bevat geen E-nummers.

Wij houden de keten tussen producent en consument zo kort en overzichtelijk mogelijk en verkopen daarom graag ons vlees aan u.

Bel, mail of kom langs


Wouter & Femke Hartendorf-Sintenie
Joop & Femmie Sintenie-Molenaar

Lees
meer
over ons

Copyright © 2021 Firma Sinneveld