Buitengewoon rundvlees

Een verantwoorde consumptie

Buitengewoon rundvlees


Op onze boerderij Sinneveld te Santpoort-Zuid worden al koeien gehouden sinds ca. 1600. Anno 2022 worden hier nog steeds koeien gehouden, nu van het uit midden Italië komende ras: Marchigiana. In 1989 kwamen de eerste Marchigiana's naar Nederland en tien jaar later in Santpoort op onze boerderij.

De reden van ons om (van) dit ras te houden, is het natuurlijke afkalven, de goede moedereigenschappen, het rustige karakter, de hardheid om minimaal acht maanden per jaar buiten te willen grazen en de (h)eerlijke smaak van het vlees.

Ons veehouderijbedrijf is extensief. De dieren hebben veel ruimte om op de weilanden te grazen, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag en geeft dat een hoge mate van dierwelzijn. De koeien kalven af in het voorjaar en gedurende de hele zomer en najaar lopen ze in kleine groepen met hun kalveren en een stier op de weilanden in Santpoort en Bloemendaal. Hier doen ze zich tegoed aan inheemse grasrassen en kruiden, wat een bijzondere authentieke smaak geeft en tevens resulteert in gezond vlees. Het hele jaar rond eten onze koeien gras.

Boerderij Sinneveld staat geregistreerd als levensmiddelenbedrijf bij de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA). Op deze manier wordt voldaan aan de Europese hygiënewetgeving.

Pakketten


De pakketten worden met zorg samengesteld door een zeer bekwaam slager. De pakketten worden qua inhoud zo gelijk mogelijk verdeeld en klein geportioneerd. Wat u zoal kunt verwachten is ossenhaas, biefstuk, entrecote, tartaar, riblappen, magere runderlappen, hamburger, worst, rosbief en gehakt. Hart, lever, staart en tong zijn voor de liefhebber als extra te verkrijgen. De pakketten worden diepgevroren aangeleverd. De pakketprijzen zijn (incl. btw):


Ons vlees is glutenvrij en bevat geen E-nummers.

Bewaar- en bereidingstips
Informatie over uw rund


Op de website van TwaKa kunt u het levensnummer, dat u vindt op de stickers van uw vlees, invullen en zien bij welke veehouder het rund vandaan komt. U krijgt bij het kopje 'Dierstatus I&R' (Identificatie&Registratie) een mooi overzicht van de geboortedatum, de haarkleur, de slachtdatum en het levensnummer van de moeder.

Bij het kopje 'VKI' (VoedselKetenInformatie) ziet u of dit document aanwezig was bij de slacht en of er nog een wachttijd op vlees zat i.v.m. antibiotica. Uiteraard moet de VKI aanwezig zijn en de wachttijd op 'nee' staan.

Aan de hand van het Unieke Bedrijfsnummer (UBN), ziet u bij het kopje 'Verblijfsplaatsen', wie de houder van het rund is geweest. Boerderij Sinneveld heeft, zoals ook op de certificaten staat vermeld, UBN 971940. Omdat wij (op af en toe fokvee na) geen dieren aankopen om maar vlees te verkopen, zult u daar enkel ons UBN zien en die van het abattoir.

Wij houden de keten tussen producent en consument zo kort en overzichtelijk mogelijk en verkopen daarom graag ons vlees aan u.

Bel, mail of kom langs


Wouter & Femke Hartendorf-Sintenie
Joop & Femmie Sintenie-Molenaar

Lees
meer
over ons

Copyright © 2022 Firma Sinneveld